Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 21:03

9+2 αιτήσεις για εξωτερικά μέλη διοίκησης του ΤΕΙ

Καθηγητές, επιχειρηματίες, στελέχη υπουργείων και άλλων υπηρεσιών, περιλαμβάνονται μεταξύ των υποψηφίων για τις 4 θέσεις εξωτερικών μελών στο νέο Συμβούλιο του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τον νυν πρόεδρο του ιδρύματος, Ανδρέα Κανάκη, έχουν κατατεθεί 9 αιτήσεις εμπρόθεσμα και 2 ακόμα οι οποίες δε λαμβάνονται υπόψη γιατί υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα. Οπως μας ενημέρωσε ο κ. Κανάκης, εμπρόθεσμα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους οι εξής:
Πάνος Καζάκος συνταξιούχος καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλης Λιακατάς συνταξιούχος καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευάγγελος Πάσχος καθηγητής Πανεπιστημίου στο Παρίσι, Αθανάσιος Ψαρούλης πρώην διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας στις σκανδιναβικές χώρες, κ. Κολλάτος στέλεχος του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, κ. Αγγελίδης συνταξιούχος καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Μανιατάκης οικονομολόγος - πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος, Ιωάννης Χρονόπουλος συνταξιούχος καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημήτρης Βεργόπουλος εκπαιδευτικός.
Οσον αφορά τις υποψηφιότητες του οικονομολόγου Γρηγόρη Μασούρα και το δικηγόρου Αντώνη Γιαννακόπουλου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κανάκη, δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη καθώς υποβλήθηκαν με καθυστέρηση.
Από το σύνολο των αιτήσεων που θα ληφθούν υπόψη, θα εκλεγούν τα 4 εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου - μεταξύ των οποίων το Συμβούλιο θα εκλέξει και τον πρόεδρό του. Μετά την εκλογή τους, θα βγει στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός για τη θέση του προέδρου του ΤΕΙ.
Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη σχετικά με την εκλογή εκπροσώπου των φοιτητών στα εσωτερικά μέλη.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Για να προχωρήσει όμως η εκλογική διαδικασία για τα 4 εξωτερικά μέλη, αναμένεται νέα υπουργική απόφαση για των ορισμό 2 νέων μελών στην τριμελή οργανωτική επιτροπή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Βασίλη Πανάγου, αυτό είναι απαραίτητο καθώς συνταξιοδοτήθηκαν η καθηγήτρια του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής Ελένη Μανωλοπούλου και ο καθηγητής του ΒΙΟΘΕΚΑ Ευάγγελος Βλαχόπουλος. Οπως πληροφορηθήκαμε από τη διοίκηση του ιδρύματος, οι αρχαιότεροι στη σειρά που έχουν προταθεί για μέλη της τριμελούς επιτροπής είναι οι καθηγητές του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας Γιάννης Δημόπουλος και Κώστας Μαυρέας.
Υστερα από την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης, η τριμελής επιτροπή θα ενημερώσει τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου, που έχουν ήδη εκλεγεί, σχετικά με τα βιογραφικά των υποψηφίων για τις 4 θέσεις εξωτερικών μελών. Θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξή τους, και στη συνέχεια θα εκλεγεί ως πρόεδρος του Συμβουλίου ένα από τα 4 αυτά εξωτερικά μέλη.